Dalt dels cims, molt per sobre de les fronteres de l’estat de Montana i Idaho als Estats Units, a prop del nord de les Muntanyes Rocoses, hi ha la serralada més gran de Montana amb una extensió de 24.223 milles quadrades. Al llarg de tota la frontera, i amb tanta muntanya, els viatgers necessiten poder passar per algun lloc!

El proper DLC que treurà la companyia SCS Software, serà el de Montana per a l’American Truck Simulator. Els nostres CATTruckers podran conduir per 3 d’aquests passos fronterers. Us sembla bé si li donem un cop d’ull?

Pas del Camí perdut

Situat a la carretera nord-americana 93, el Pas del camí perdut o The Lost Trail Pass com el coneixen allà, es troba a l’extrem sud de la vall de Bitterroot. Sabeu per què aquesta zona se li diuen El Pas del camí perdut? El lloc va ser batejat l’any 1935 per l’Estat, en reconeixement a l’expedició de Lewis & Clark; L’any 1805 el “Corps of Discovery” va emprendre una aventura perillosa amb l’ajuda tan necessària de les tribus natives americanes locals

Viatjant només amb els seus cavalls i els Seus propis peus, aquests valents exploradors van conduir els seus homes cap endavant a través de les muntanyes escarpades i traïdores que tenien davant. Van acabar abandonant el sender perillós i accidentat amb l’esperança d’escurçar el temps de viatge, però això va ser una de les pitjors decisions que podien haver pres, ja que s’enfrontaven a un gran perill: animals salvatges, terrenys costeruts i un clima extrem.

Actualment, la zona és molt més segura per passar-hi, gràcies a la tecnologia i els vehicles moderns; i a diferència de L’expedició d’en Lewis & Clark, moltes persones acudeixen a la zona per gaudir del paissatge, les rutes de senderisme, l’esquí i molt més!

Pas del Mirador

El Pas del mirador va formar part del primer gran boom de les àrees d’esquí nacionals als Estats Units. Es deia que la zona d’esquí va ser utilizada per primera vegada per un grup d’escandinaus locals a la zona fronterera d’Idaho – Montana, que van descobrir la zona quan van baixar d’un tren de mercaderies on viatjaven.

Establert oficialment com a àrea d’esquí alpí l’any 1935, el Pas del mirador es troba a les muntanyes rocoses del nord, a la cresta de la serralada de Bitterroot a la carretera interestatal 90

L’any 1938, el Club d’esquí d’Idaho va obrir oficialment la zona al públic amb el nom de Àrea d’Esquí del Pas del Mirador ( Lookout Pass Ski Area), que encara funciona com una destinació popular tant per a turistes com per a locals!

Pas d’en Lolo

Amb una alçada de 5.242 peus sobre el nivell del mar, el Pas d’en Lolo (també conegut com a Passage Scenic Byway) ofereix als conductors vistes dels magnífics prats, cims de muntanyes i turons boscosos. Situat al llarg de la US-12, és una altra zona per on va passar la famosa expedició de Lewis & Clark l’any 1805.

De fet, el Centre de Visitants del Pas d’en Lolo serveix com a un dels molts punts de referència històrica de la zona. Els edificis formaven part d’una antica estació de guardaboscos propera, que es va traslladar el 1977 i es va restaurar per satisfer les creixents demandes d’un centre d’informació

Ara, el centre de visitants mostra informació sobre el viatge d’en Lewis i Clark van fer a través de les muntanyes de Bitterroot i el vol de la tribu Nez Perce el 1877 i explica informació històrica, natural i general sobre la zona.

Amb tanta història, bellesa natural i complexos turístics a la zona, és fàcil entendre per què tantes persones visiten aquests passos del cim fronterer. Pel que fa a nosaltres, els camioners, ens serveix com una ruta important per el pas segur per un terreny salvatge i accidentat.

A més a més, no t’oblidis d’estar atent al microsite de SCS DLC de Montana que conté molt contingut interessant i exclusiu.

Font i Fotos: SCS Software