Aquest matí ens hem llevat amb la notícia que ja han alliberat la versió 1.50 de l’Euro Truck Simulator 2 i ja es pot descarregar des de la plataforma Steam. Aquesta nova versió ve carregada de novetats importants. A part de les típiques correccions d’errors, aquesta actualització promet una experiència millorada per a tots els jugadors. Vols conèixer les novetats? T’expliquem a continuació.

Canvis en el renderitzat: Encara basat en l’Api de DirectX 11 de moment

Els de la companyia SCS continuen treballant en el sistema de renderització. Pel que comenten, han centrat els seus esforços en aquest aspecte, considerant-lo un punt important. Tot i que encara està en procés, ja tenim disponibles alguns continguts nous. En aquesta versió 1.50, estan introduint millores que molta gent ha sol·licitat pels gràfics del joc, com ara:

 • S’ha afegit una nova característica: TAA, o Anti-aliasing temporal, que es diferencia d’altres tècniques d’anti-aliasing. Aquestes tenen com a objectiu suavitzar les imatges per reduir les vores irregulars o el parpelleig mitjançant una representació de més alta resolució. En lloc d’això, el TAA aprofita la línia temporal, especialment els fotogrames anteriors, per calcular els valors de color com si fos d’una resolució més alta, proporcionant un resultat més suau.
 • Canvis d’ombra en esglaonades: Ara amb una transició més suau entre les cascades, les vores de les ombres són més suaus i estabilitzades que mai. És com si les ombres fossin pintades amb un pinzell més finet!”
 • Partícules suaus: Ara, les partícules i els fars de llum es desvaneeixen suaument a prop de la geometria, eliminant aquelles interseccions brusques que podrien trencar l’encant visual. És com si les partícules es fonessin amb l’entorn, creant un espectacle encara més impressionant!
 • Fum il·uminat / sombrejat: Les partícules de fum ara tenen una aparença de volum millorada i es poden veure sombrejades pel sol. Això significa una atmosfera encara més realista i una experiència de joc més immersiva. Et sentiràs com si fossin al cor mateix de l’acció!
 • Ombres llunyanes: Ara, les ombres dels grans objectes llunyans com fàbriques, gratacels i passos elevats de carretera són sempre presents, donant un toc de realisme extra al paisatge. I si prefereixes una vista sense ombres, pots desactivar-les fàcilment des del menú d’opcions. Tu tries com vols viure la teva experiència de joc ! 😉
 • Càlcul de llum optimitzat: Ara, les llums dinàmiques es processen de manera més eficient en una sola passada, cosa que es coneix com a il·luminació agrupada. Això significa que les escenes nocturnes són més fluides i tenen un millor rendiment, permetent-te gaudir de cada detall de la foscor sense cap retard. Una altra millor que et porta més a prop de la perfecció 😀

Revisió de la Interficie d’Usuari

SCS Software està introduint importants actualitzacions a la interfície d’usuari per millorar la interacció del jugador i acomodar més funcionalitats. EL nou disseny adopta un estil més minimalista, amb informació complementària emergent i una navegació en capes, assegurant una accessibilitat més senzilla. Per a la majoria de pantalles de la interfície d’usuari, els canvis visuals representen simplement una evolució de l’aparença anterior, tot i que funcionalment, segons diuen, han invertit molt esforç per fer-les més còmodes d’utilitzar amb un comandament o un volant, requerint menys temps l’ús del teclat.

La novetat més gran, és el redisseny de la pantalla d’inici, amb una nova barra d’estat situada a la part superior de diverses pantalles de l’interficie de d’usuari, els accessos directes del menú ràpid, noves tipografies, icones i moltes altres millores. El resultat hauria de ser una aparença més clara en resolucions de 2k i 4K, amb tots els canvis contribuint a una experiència de joc més fluida.

Renovació de Suïssa

El que molts de nosaltres estavem esperant del projecte de renovació de Suïssa, fa el seu debut en aquesta versió 1.50 de l’Euro Truck Simulator 2. Trobaràs un redisseny complet de Suïssa, incloent les seves principals ciutats com Ginebra, Berna i Zurich. A més d’aquestes millores, l’economia del joc s’ha afinat per reflectir la realitat, incloent novetats com un dipòsit de fàbrica de xocolata.

Però això no és tot: la xarxa de carreteres també rep importants millores. Prepara’t per navegar per les noves seccions afegides a l’autopista A9 i la desafiadora carretera N19. A més, satisfent el desig arrelat de molts camioners, la ruta A40/E25 des de Ginebra fins a Aosta, Itàlia, promet un viatge emocionant sota el majestuós Mont Blanc.

Reelaboració d’Alemanya -Rin

Per a la versió 1.50, han renovat la regió del Rin com a part del projecte de renovació d’Alemanya. En total, quatre ciutats han estat completament reconstruïdes – Dortmund, Colònia, Düsseldorf i Duisburg. No només han redissenyat les ciutats, sinó també els seus voltants, de manera que tota aquesta regió ha estat reimaginada des de zero. També han afegit una part de l’autopista 3 des de Colòinia a Frankfurt.

Centre de demostració Scania

El centre de demostració Scania a Södertälje, Suècia, que han desenvolupat en col·laboració amb Scania, fa el seu debut en aquesta versió. Aquesta instal·lació va ser ignaugurada el 1.995 i té diversos propòsits en la vida real. Principalment, Scania l’utilitza per demostrar els seus vehicles, tant camions com autobusos. El centre rep fins a 14.000 visitants cada any, des d’universitaris fins a enginyers, i també permet als conductors amb llicència de categoria B provar vehicles Scania.

Dins del joc, tindràs l’oportunitat de navegar per la pista de proves meticulosament recreada, que inclou carreteres d’asfalt, boscos i camins de grava, oferint diversos reptes de terreny. Aquest circuit del joc és una rèplica exacta del real a escala 1:1. Per poder-ne gaudir, necesites tenir el DLC d’escandinàvia per poder visitar el centre de demostració Scania.

Wielton Trailer Pack DLC Update

En col·laboració amb Wielton Trailers, estan introduint la nova sèrie de remolcs Container Master al DLC de Weilton Trailer Pack. Amb un xassís super lleuger i durador,aquesta actualització ofereix dues longituds per a una versatilitat afegida.

El primer és el Wielton Container Master NS3 P20 SL TANK, que mesura 8305 mm de longitud i està especialment creat per al transport segur de contenidors de tanc químics (ADR). La segona longitud que estan introduint és el Wielton Container Master NS3 P40 SL, que està dissenyat per al transport d’un contenidor de 12m o 2x6m. Ambdóis remolcs també tindran una gamma d’opcions disponibles.

Consells a l’apartat Opcions

Al col·locar el ratolí a sobre cada opció de configuració mostrarà informació útil, incloses explicacions de què fan les opcions. Ara podràs entendre sense esforç el propòsit de cada opció ajustable en la configuració permetent-te afinar fàcilment la teva experiència.

Assistent de carril

Després d’implementar diverses funcions d’assistència al conductor, desenvolupar l’assistència de carrils va ser el següent pas per als desenvolupadors. Aquests sistema, segons diuen és més complicat perquè ha de funcionar bé amb les diferents formes en què la gent controla els seus vehicles. Fer-lo funcionar bé amb volants amb retroacció de força era particularment important, tot i que era un repte a causa de possibles problemes com els bucles de retroacció del force feedback i altres detalls.

A més, l’assistent de carrils compta amb diferents modes, casdascun amb propòsits diferents, la qual cosa el fa més complicat. Ara, els conductors de camions poden gaudir simplement activant-lo juntament amb el control de creuer adaptatiu, permetent que el camió faci més part de la conducció.

Historial de Canvis

Mapa

 • Renovació de Suïssa
 • Renovació d’Alemanya – Regió del Rin
 • Centre de demostració Scania

Vehicles

 • Actualització MAN TGX
 • Afegida funció d’assistència de carrils.
 • Actualització del Wielton Trailer Pack DLC

Interficie d’usuari

 • Actualització substancial del disseny de la interficie d’usuari (redisseny de la pantalla d’inici, barra d’estat persistent, menú ràpid, noves tipografies, icones i més)
 • Les opcions de configuració mostren informació sobre què fan.

Visual

 • Millores en el sistema de renderització
 • Afegida la funció d’Antialiasing temporal
 • Actualitzacions d’ombres esglaonades
 • Partícules suaus
 • Fum il·luminat / Sombrejat
 • Ombres llunyanes
 • Càlcul de llum optimitzat
 • S’ha afegit un limitador de velocitat de quadres

So

 • Afegits sons de frenada.

 

I a tu quina opció és la que t’ha agradat més?