Avui és un dia molt significatiu per a la comunitat catalana de camioners. Hem aconseguit una fita que, tot i que per a alguns pot semblar insignificant, per a nosaltres és d’una gran importància. Fa temps que denunciàvem que, malgrat que els jocs American Truck Simulator i Euro Truck Simulator 2 estaven disponibles en català, l’opció a l’apartat d’idioma de la plataforma Steam no hi constava. Vam fer nombroses peticions a SCS Software mitjançant correus electrònics i missatges a Twitter, però totes van ser ignorades.

Afortunadament, un dia va unir-se al nostre Discord en aks_ricardito1992, que, a més a més, de ser una bona persona, és un dels traductors dels dos jocs al català. Amb la nova versió 1.50, li va tocar traduir una gran quantitat de contingut nou. Durant una conversa que vam tenir, li vam demanar si podia sol·licitar que s’inclogués el català a la plataforma. Ell mateix ens va dir que ho podia demanar, però que no era segur que li fessin cas. No obstant això, sembla que els astres s’han alineat, l’han escoltat i, finalment, ho han incorporat!

Per aquest motiu, ens sentim molt satisfets i ho estem celebrant com bojos. Aquest petit gest representa un reconeixement a la nostra llengua, la qual hem de preservar amb molta dedicació per evitar que desaparegui. No cal dir que som uns ferms defensors del català i animem tothom a utilitzar-lo en totes les àrees de la seva vida i en qualsevol ocasió.

Salut i km!!